Káva UGANDA KAWERI Sweet cherry - robusta 250g.
Nákupom tovaru za 89,- EUR získate ZADARMO darček k objednávke.
Jedinečná jemná robusta z Ugandy.Ideálna ako základ pre espresso zmes.
Chuť a špecifikácia:tropické ovocie a čokoládový krém.
Stupeň praženia :
V roku 2001 sa Neumann Kaffee Gruppe rozhodli investovať do kávovej farmy v Ugande s cieľom vytvoriť jedinečnú, jemnú kávu robusta a jedinečné mikrošarže, individuálne pripravené. Priekopnícka udržateľná kávová farma, zasadená do miestneho prostredia, prispieva nielen k pozitívnemu ekonomickému dopadu v celkovom regióne, ale tiež vedie k sociálnym a ekologickým výhodám.
Kaweri prevádzkuje vlastné experimentálne oddelenie, ktoré slúži na hľadanie podmienok na ešte lepšie kultivačné riešenie. Plantáž Kaweri leží v nadmorskej výške 1300 mnm Ugandské klony robusty majú vysoký vlastný potenciál kvality kávy, čo je jeden z dôvodov mimoriadnosti dobrého pohárového profilu. Nadmorská výška, klíma, tieňovanie, výživové programy a dobrá kontrola škodcov a chorôb sú prvky ktoré prispievajú k výnimočnej kvalite kávy Kaweri. Táto mikrošarža SERVAL je výberovou ručne vyberanou kávou, iba zrelé čerešne a 100% sušené na slnku, čo dáva šálke veľmi jedinečnú a výraznú chuť.
PÔVOD
Krajina: Uganda
Druh kávy: ROBUSTA - Variety Nganda, Erecta
Poloha: asi 200 km Kampaly,
Okres: Mubende
Farma: Estate Kawer Coffee Plantation Ltd.
Producent: Neumann Kaffee Gruppe
Pestovateľská výška: 1200-1350 másl
Klíma: Mierne, oblačné počasie s priemernou teplotou 25 °C
Ročné zrážky: 1250 mm
Zvláštnosti: Káva je pomenovaná po unikátnom spôsobe prípravy a jeho chuťového profilu.
Metóda úrody: Ručný výber
Obdobie zberu: november až marec, máj až júl
Spracovanie: proces prírodný
Sušenie: 100% sušené na slnku
PROFIL POHÁRU A OCHUTNÁVACIE POZNÁMKY
Aróma Tropické ovocie, čokoládový krém
Ochuťte ananásom, čokoládou, orieškom, klinčekmi
Pocit v ústach krémový
Kyselina jemná,
Skóre CQI/UCDA 87,5